Zaštita software-a

Jednostavna i sigurna zaštita za vaš softver

Softver je danas dio svakodnevnog života: aplikacije na poslu, računalne igre kod kuće, programabilno upravljanje strojevima u industriji. Tijekom posljednjih nekoliko godina softverske aplikacije postale su sve važnije i u poslužiteljskim i u virtualnim (oblak) okruženjima. Neovisno o lokaciji, razvoj i distribucija softvera proces je koji zahtijeva mnogo vremena i troškova.

Šteta uzrokovana piratskim softverom

Piratski softver značajan je uzrok gospodarske štete za prodavače softvera. Korištenje softvera koji nije plaćen može ugroziti financijsku egzistenciju kompanija. Nedavna studija udruženja Business Software Alliance (BSA), globalnog konzorcija koji predstavlja interese proizvođača softvera, pokazuje da je 43 % softvera za osobna računala diljem svijeta piratski softver. Kako se te ilegalne kopije šire? U osnovi postoje tri načina. Prvi: softverski se pirati pretvaraju da su preprodavači i navode ljude da vjeruju kako kupuju licencirani softver. Drugi i najrašireniji način je nedovoljno licenciranje u tvrtkama. Još jedna mogućnost je preuzimanje softverskog “cracka” s interneta.

Rješenje: CodeMeter®

Što možete učiniti da biste to spriječili? Možete ili potpuno zaustaviti proizvodnju piratskog softvera ili je učiniti iznimno teškom. U oba slučaja Wibu-Systems ima savršeno rješenje za vas!
Kod klasičnog softvera za osobno računalo najvažniji je cilj spriječiti piratske kopije i time zaštititi prihode od licencija. Međutim, u industriji je glavna briga zaštititi ulaganja sprečavanjem obrnutog inženjeringa. Čak i prije incidenta s crvom Stuxnet, zaštita integriteta u sigurnosno relevantnim industrijskim instalacijama bila je popularna tema rasprava. U području poslužitelja i softvera u oblaku, pitanja identifikacije i privatnosti podataka uvijek su visoko prioritetna.

Tehnologija CodeMeter® tvrtke Wibu-Systems jedinstvena je širom svijeta i nudi standardna, no fleksibilna rješenja za sve gore opisane scenarije.

Bez obzira preferirate li zaštitu svojeg razvoja softvera pomoću hardverskog ključa (CmDongle) ili licencijske datoteke specifične za uređaj (CmActLicense), korištenje tehnologije  CodeMeter® podrazumijeva jednostavno i učinkovito upravljanje i profitabilne rezultate

PC Software

CodeMeter® offers you a unique combination of maximum protection and highly flexible licensing models for your software. A comprehensive toolkit allows you to easily and securely integrate Wibu-Systems protection technology into your ...